A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Schultz: uitgelekte plannen 130 km voorbarig

Datum: Wed 09 February 2011

Bron: Telegraaf

DEN HAAG - De uitgelekte brief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu over op welke snelwegtracés geëxperimenteerd mag worden met een snelheid van 130 kilometer per uur was voorbarig en niet volledig. Dat zei minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) woensdag in een debat met de Tweede Kamer over mobiliteit en luchtkwaliteit.

Schultz zei dat ze via diverse media heeft gehoord waar automobilisten, bij wijze van proef, het gaspedaal dieper kunnen intrappen. Kamerleden wilden weten of die berichten juist zijn. Daar kom ik op korte termijn op terug, antwoordde ze. De VVD-bewindsvrouw heeft altijd gezegd dat ze voor 1 maart met een brief komt over het verhogen van de snelheid op wegen.

De minister vindt het vreemd dat sommige partijen concluderen dat het kabinet zijn belofte niet nakomt omdat aanvankelijk wordt getest op een beperkt aantal tracés. Ik start met een aantal experimenten omdat je het zorgvuldig moet doen, aldus Schultz. De verkeersveiligheid en luchtkwaliteit moeten in orde zijn. Of we het dan te langzaam invoeren en op te weinig plekken? Nee, we moeten ons nu eenmaal aan de normen houden. In de uiteindelijke brief zult u dat terug zien, zei ze tegen de parlementariërs.

In media verschenen onlangs berichten waar de proeven gehouden zullen worden. Onder meer de Afsluitdijk (A7) werd genoemd. De A6 tussen Almere en Joure, de A2 (Everdingen-Deil) en A16 (Moerdijk-Breda) zou Schultz eveneens op de korrel hebben voor de testfase.

In het regeerakkoord is overigens niet alleen de verhoging van 120 naar 130 kilometer een streven. Ook het verhogen van bijvoorbeeld 100 naar 120 kilometer is een wens van de VVD, het CDA en gedoogpartij PVV.


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]