A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Automobilist overleden na eenzijdig ongeval

Datum: Mon 20 September 2010

Bron: Politie NHN

Berkhout - Vannacht om 02.05 uur heeft er een eenzijdige aanrijding plaatsgevonden op de snelweg A7 bij de afslag Avenhorn waarbij een 50-jarige automobilist uit Hoorn om het leven is gekomen.

Rond 01.45 uur hadden twee agenten de man op de Spinner in Hoorn gecontroleerd. Hij was daar bezig een televisietoestel in zijn auto te zetten en werd door de agenten aangesproken. Hij rook naar drank en werkte mee aan een blaastest. Daarbij blies hij flink over de streep en kreeg een rijverbod van negen uur. Een kwartier later zagen de agenten hem toch voorbij rijden en gaven hem een stopteken. Dat negeerde hij en ging er vandoor.

De man ging met extreem hoge snelheid vanuit Hoorn de snelweg op in de richting van Zaandam. Hij reed in een auto met veel vermogen. De agenten konden hem met hun dienstauto niet bijhouden en hij liep dan ook enkele honderden meters uit. In een flauwe bocht naar links verloor hij de macht over het stuur en raakte van de weg. Hij raakte eerst een lantaarnpaal en kwam tegen een boom tot stilstand. Hij was op slag dood. Zijn auto raakte volledig vernield.

De verkeersongevallendienst van de politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding. Getuigen worden daarbij gehoord en er wordt gebruik gemaakt van de black box in de politieauto.


En nog een artikel: Noord Hollands Dagblad - Enkhuizen/ Westfriesland

Automobilist met rijverbod na achtervolging op A7 verongelukt

hoorn/berkhout - Een 50-jarige automobilist die eerder vannacht een rijverbod had gekregen maar toch ging rijden, is na een achtervolging door de politie, verongelukt op de A7 bij de afrit Hoorn/Noord-Berkhout. ZIjn auto raakte in de bocht bij de afrit in de slip en reed tegen een boom. De bestuurder is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

De man werd in de nacht van zondag op maandag in Hoorn staande gehouden, toen hij /onder invloed van alcohol/ op weg was naar zijn auto. De agenten hadden in de gaten dat de man met de auto wilde gaan rijden. Na een blaastest kreeg de man een rijverbod en werd hem door de p[olitie nadrukkelijk verteld niet te gaan rijden. Korte tijd later zagen ze echter de auto van de man alsnog voorbij komen waarna de agenten achter hem aan gingen.

Op de snelweg werd de afstand met de politie snel steeds groter, ondanks dat de politieauto op volle snelheid reed. In de bocht vlak voor de afrit naar Hoorn-Noord/Berkhout raakte de auto in de slip, ramde een lantaarnpaal en knalde vervolgens boven tegen een boom. De bestuurder is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

De A7 is tot ongeveer 6 uur afgesloten geweest.


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]