A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Veel hardrijders op A7 - Wijdewormer

Datum: Tue 01 December 2009

Bron: WebRegio

WIJDEWORMER (HMP11.x) - Op maandagavond is een snelheidscontrole gehouden op de A7. Ondanks de aankondiging reden veel bestuurders te snel. De meting werd gedaan tussen Zaandam (hmp5.x) en Purmerend (hmp15.x). Van de 5.100 voertuigen die de controle passeerden, reden er 640 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 183 kilometer per uur op het traject waar 120 kilometer per uur is toegestaan.

Op de A7 wordt vaak met hoge snelheden gereden en gebeuren relatief veel ernstige aanrijdingen. Vorige maand kwamen bij ongevallen op de A7 twee automobilisten om het leven (Middenbeemster hmp19.x en Wognum hmp36.x).

Tussen Wijdewormer (HMP11.x) en Noordbeemster (HMP22.x) was zowel vorig jaar als het jaar daarvoor één dode te betreuren, net als het jaar daarvoor. En in 2008 raakten op het zelfde gedeelte van de A7 zeven mensen ernstig gewond terwijl in 2007 zes verkeersslachtoffers in het ziekenhuis moesten worden opgenomen.

Behalve de politie Zaanstreek-Waterland, houden ook de politie Noord-Holland Noord en het Korps Landelijke Politiediensten regelmatig snelheidscontroles op de A7 tussen Zaandam en Den Oever. De drie korpsen hebben twee jaar geleden afgesproken de snelheid van het verkeer op de A7 aan te pakken, door te zorgen dat er meerdere keren per week snelheidcontroles plaats vinden.

"Handhavingsmiddelen die ingezet worden zijn radarstatief en onopvallende videosurveillanceauto?s en -motoren en (on)opvallende surveillancemotoren. Het samenwerkingsproject duurt nog zeker twee jaar, waarna het effect van het geïntensiveerde toezicht wordt geëvalueerd", aldus de politie.


Noot: De hectometer-paal notities stonden niet in het originele bericht.


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]