A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Politiemotorrijder gewond bij aanrijding

Datum: Fri 28 August 2009

Bron: Politie NHN, NHD, FlitsService.nl

Extra bericht: Politiemotorrijder gewond bij aanrijding

Wognum (HMP36.x), dinsdag 1 september

Een 45-jarige politiemotorrijder van politie Noord-Holland Noord raakte dinsdagmiddag rond 17.00 uur gewond bij een aanrijding op de A7 ter hoogte van Wognum (hmp36.7). De motorrijder stapte juist van zijn motor af om een rijstrook vrij te maken om een ambulance doorgang te verlenen die een gewonde vervoerde van een eerder ongeval aan de andere kant van de A7. Een 52-jarige automobilist uit Hoorn zag de motorrijde te laat en reed hem aan. De agent werd geschept en kwam in de berm terecht. Hij werd met spoed vervoerd naar het MCA in Alkmaar. Hier bleek dat hij naast een gebroken kaak en een zware hersenschudding, een scheurtje in zijn nekwervel te hebben opgelopen. Naar het ongeval wordt verder onderzoek gedaan.

Bron: http://www.politie.nl/noord-holland_noord


Onderzoek naar botsing met helpende motoragent

wognum - De 45-jarige motoragent van politie Noord-Holland Noord die dinsdagmiddag op de A7 ernstig gewond raakte terwijl hij het verkeer naar een ander rijstrook geleide wordt slapende gehouden. Volgens artsen zal hij wel volledig herstellen. De politie in Friesland doet onderzoek naar het ongeval.

De agent reed vanaf de oprit met geluids-en lichtsignalen direct de rechter rijstrook op, zette zijn motor dwars op de weg en beduidde het verkeer met zijn handen naar links te gaan zodat een ambulance die net van een ongeluk aan de andere kant van de weg kwam snel de A7 op zou kunnen.

Een 52-jarige Hoornaar merkte de diender te laat op een ramde met een stevige snelheid de agent. Die vloog meters door de lucht en kwam op de vluchtstrook terecht. Hij werd met spoed vervoerd naar het MCA in Alkmaar. Hier bleek dat hij naast een gebroken kaak en een zware hersenschudding, een scheurtje in zijn nekwervel te hebben opgelopen.

De Hoornaar werd na het ongeval aangehouden. "Dat is gebruikelijk na een ernstig ongeval", meldt politiewoordvoerster Petrie Koenen.

Van het ongeluk staat een filmpje op internet. Hierop is te zien dat de agent aan het begin van de uitvoegstrook direct de A7 opstuurt en dwars op de weg gaat staan. Ook de botsing die enkele seconden later plaatsvindt staat daar duidelijk op.

Waarom de agent direct de snelweg opreed waardoor het achterop komende verkeer snel moest reageren kan Koenen niet uitleggen. "Dat is onderdeel van het onderzoek waarvoor ook de agent gehoord moet worden. Dat kan nu niet."

Beelden van het ongeluk zijn hier te zien , van de site dumpert.nl -> http://www.dumpert.nl/mediabase/617191/d53afabb/tsja.html

Bron: http://www.noordhollandsdagblad.nl


En de ironie van dit ongeval is het volgende:

Ja maar, ik reed toch niet te hard?

03/09/2009 - Je rijdt over een snelweg met een snelheid van 100 km/u. Dat is veilig, zo zegt men, en het is goed voor het milieu en regels zijn nou eenmaal regels. Dat je daardoor al je concentratie verliest, misschien druk bezig een SMSje in elkaar te flanzen of anderzins niet de aandacht op de weg hebt en daardoor een fel geel gekleurde motoragent met blauwe knipperende lampen over het hoofd ziet, dat komt niet in je op. Jij rijdt immers niet te hard, snelheidsduivels, die maken de brokken! Blijf vooral dromen. En politie: blijf vooral flitsen, dat maakt het echt veiliger...

Bron: http://www.flitsservice.nl


Er is een filmpje van dit ongeval (met schokkende beelden). Daaruit zijn twee foto's gehaald.

Bron Filmpje: http://www.youtube.com

Hier heeft de motoragent net zijn motor dwars op de rijstrook geplaatst. Het gevaar komt van achter de rode vrachtwagen. De gele wagen is degene die het eerst de motoragent raakt.

Bron foto's: http://www.flitsservice.nl - Forum


Motoragent kan nog steeds niet gehoord worden

* Gepubliceerd op 22 september 2009, 17:35

wognum - De 45-jarige motoragent van politie Noord-Holland Noord die op 1 september op de A7 ernstig gewond raakte terwijl hij het verkeer naar een ander rijstrook geleidde, is nog steeds niet aanspreekbaar. Daardoor ligt het onderzoek naar het ongeluk nog steeds stil.

Volgens politiewoordvoerder Kees Takken gaat het nog steeds niet goed met zijn collega. Hij is inmiddels wel buiten levensgevaar en heeft een aparte kamer in het ziekenhuis. Maar het grootste deel van de dag is hij niet bij kennis.

Op de momenten dat hij bij bewustzijn is, is hij niet aanspreekbaar. Uit onderzoek is gebleken dat hij door het ongeval onder meer hersenletsel heeft opgelopen.

Bron: Noord Hollandsch Dagblad


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]