A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ] 

Controle-Project-weg A7

Politie pakt hardrijders aan op A7

Datum: Fri 30 March 2007

Bron: Politie NHN

Regio - De politie Noord-Holland Noord, Zaanstreek Waterland en het Korps Landelijk Politiediensten gaan vanaf 2 april gezamenlijk de snelheid van het verkeer op de A7 aanpakken. De A7, de autosnelweg vanaf Den Oever tot aan Zaandam, is een weg waar relatief veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden en waar vaak met hoge snelheden gereden wordt.

Uit meting blijkt bijvoorbeeld dat gedurende grote delen van de dag op het traject Wijdewormer-Zaandijk met een gemiddelde snelheid van boven de 150 km per uur wordt gereden. Gemeten over de laatste drie jaar waren er 80 ernstige aanrijdingen waar bij 6 aanrijdingen doden waren te betreuren. De aanrijdingen vonden over de gehele weg plaats met een duidelijke toename bij de afritten 7 en 9 bij Hoorn en Middenmeer en op de weggedeelten tussen Purmerend - Hoorn-Noord, Hoorn - Wognum, Wognum - Medemblik, Medemblik - Middenmeer en ten noorden van Wieringerwerf.

Het project strekt zich uit over een periode van vier jaar waarin gewerkt wordt aan een significante daling van het aantal snelheidsovertredingen en (ernstige) ongevallen. De politie denkt dit doel te behalen door snelheidscontroles te intensiveren en regelmatig onderzoeken te doen naar het verkeersgedrag van automobilisten. De controles vinden vooral plaats daar waar het ze hardst nodig zijn. Handhavingsmiddelen die hiervoor ingezet worden zijn radarstatief, video-surveillanceauto, videomotor, surveillancemotor. Ook worden langs de weg waarschuwingsborden radarcontrole geplaatst. Bestuurders die zich niet aan de maximum snelheid houden, zullen merken dat het hier niet om een loze waarschuwing gaat.

Bron: Politie NHN


   A7    <== Terug naar het begin  [ Analyse van ongevallen ]  [ Knooppunten / Afslagen ]  [ Controlepunten ]